De bierproeversclub van Ingelmunster H.I.C. (www.bierproeversclubhic.be)

HOME
Help
Wie zijn wij?
Doelstellingen
Werking
Reglement
Proevingen
Streekbierkaarting
Uitstap / Reis
Proeving
Bestuur
Clubs / Recepten
 

ONZE CLUB - WERKING

 

Werking van onze club:


Zes maal in het jaar houden wij een degustatieavond in "Cafe De Wante", dit elke derde vrijdag van de pare maanden. (febr, april, juni, enz..) om 20.15u
Drie bieren die liefst totaal verschillend zijn qua smaak, kleur, alcoholdichtheid, enz.. worden er geproefd en beoordeeld aan de hand van een degustatieformulier.
Op dit formulier staat alles wat maar van bier kan gezegd worden, zoals bv. aard van de schuim, doorzichtigheid, het aroma en vooral over de smaak.
Er wordt ook "blind" geproefd en dit uit een neutraal glas zodat men achteraf het raden heeft welk bier we geproefd hebben. Niemand weet vooraf welk bier hij in zijn glas krijgt.
De club staat open voor iedereen ouder dan 18 jaar, zowel "ladies" als "gents". Je moet zelfs niets van bier kennen om lid te worden. Een beetje interesse volstaat. Het is de bedoeling dat we de mensen proberen iets bij te brengen over bier. We verwachten enkel dat u een en ander wil te weten komen en deze bevindingen met ons wil delen.


Na iedere degustatieavond kan het bieroverschot, van de soms zeldzame bieren, afgekocht worden aan de prijs van 1.50 euro per fles.


Wilt u deelnemen? Voor 1 maal of een gans jaar genieten dat kan door invullen van het inschrijvingsformulier.

Men komt steeds nuchter naar een degustatieavond !!!

Contact webbeheerder